Pro tips voor mannen met een rasechte krullenbos

Mannen met een rasechte krullenbos kunnen niet zomaar bij elke kapper terecht. Mocht je nu denken: krullen zijn toch niet zo moeilijk? Echt wel! Waarom vragen negen van de tien kappers na een knipbeurt dan ‘of je er nog wat gel in wilt’? Iedere krullenkop weet dat gel zo’n beetje het enige is dat je niet in krullen moet smeren… Daarom geven we in deze blog tips voor krullend haar waar je écht iets aan hebt!

Ga naar de juiste kapper

We trappen meteen maar een open deur in: ga naar de juiste kapper! De meeste kappers zijn goed in het knippen van trendy kapsels. Perfect natuurlijk, maar die kapsels knip je niet zo gemakkelijk in sterk krullend haar. Neem nu de undercut, waarbij vaak sterke contrasten tussen de bovenkant en zijkanten worden geknipt en geschoren. Een sterk contrast is bij krullen ook echt een sterk contrast. Met een goede bos krullen zie je er al snel uit als een ananas. Krullen hebben een geleidelijke overloop nodig. Laat je haar dus knippen door een kapper of barbier die ervaring heeft met krullen. Pro tip: Jay de kapper weet als geen ander hoe hij met kroeshaar of krullend haar moet omgaan;)

Help de kapper een handje

Ga je naar de kapper in de hoop dat hij iets van je krullen kan maken? Zorg er dan altijd voor dat je haar van tevoren gewassen is. De kapper ziet dan je haar in zijn natuurlijke staat. Wast de kapper je haar en ga je vervolgens in de kappersstoel zitten, dan kijkt de kapper naar een natte uitgezakte wirwar. Het is zo moeilijk in te schatten hoe de krullen normaal gesproken vallen en hoe het geknipt moet worden. Het resultaat: je bent weer twee weken boos op de kapper omdat je je krullen niet in bedwang kunt houden.

Begrijp wat je krullen doen

Om maar even een dubbelzinnige woordgrap te gebruiken: krullen kun je niet over een kam scheren. De een heeft grote krullen terwijl de ander hele fijne krulletjes heeft. Bij de een krult het haar pas écht wanneer het langer wordt, terwijl het bij de ander al in korte vorm alle kanten op schiet. Zorg ervoor dat je begrijpt wat je krullen doen, want als jij je eigen krullen niet begrijpt, hoe kan de kapper jouw krullen dan wel begrijpen? Gebruik een dag of twee geen stylingproducten en maak ook je haar niet nat. Dan zie je in no time hoe je haar van nature valt. Op die manier kun je beter aan de kapper uitleggen hoe je de krullenbos geknipt wil hebben.

Krullen stylen

Om je krullen in bedwang te houden kun je ze stylen. Gelukkig kun je hier veel kanten mee op, als je maar de juiste stylingproducten gebruikt. Gebruik een product dat niet sterk fixeert, niet hard wordt, niet te zwaar is, maar wel glans geeft, zoals crème en olie. Voor kleine soepele krullen style je het haar wanneer het volledig droog is. Verdeel het haar eerst met droge handen en ga daarna met je haarproduct aan de slag door het goed en in kleine mate over je haar te verdelen. Voor kleine glimmende krullen doe je hetzelfde, maar dan op vochtig haar. Laat het rustig drogen en voilà, je hebt kleine gelikte krullen waar alle vrouwen aan willen zitten.

Haal het maximale uit je krullen

Iemand die zelf geen krullend haar heeft, kent de struggles niet. Wij kennen ze wel! Jay de kapper en Bertje de barbier knippen heel veel mannen met kroes- of krulhaar. Maak dus gebruik van onze magische kunsten en laat je krullenbos door ons knippen. Dan geven we je meteen wat styling tips en verlaat je onze Urbanshopper gegarandeerd in stijl! Maak direct een afspraak of neem contact met ons op. Tot snel!

Maak een afspraak!

Tijd voor iets nieuws? Of voor het bijwerken van je huidige coupe?