Verschillende soorten haarproducten

Net als de dames, hebben ook wij mannen verschillende haarproducten nodig om met een frisse look over straat te kunnen gaan. Helaas is niet ieder haartype geschikt voor de klassieke grote pot gel met een hele felle kleur die je voor nog geen 1 euro bij de drogisterij kunt kopen. Om van je haar een frisse look te maken, heb je gewoon goede haarproducten nodig. Veel mannen gebruiken gel alleen als de algemene term waarmee ze haarproducten voor mannen bedoelen. Niet meer doen! Er zijn namelijk heel veel verschillende haarproducten. We leggen je er een aantal uit.

Haar gel

Laten we dan maar meteen met haar gel beginnen. Gel is een nat product dat hard en snel opdroogt. Voor korte en halflange kapsels die wat hold nodig hebben, die dus de hele dag moeten blijven zitten zoals jij dat wilt, kun je prima een gel gebruiken. Het is alleen wel een chemisch product en kan soms witte vlokken achter laten. Was daarom elke dag de gel uit je haar, anders ziet het er niet echt stijlvol uit.

Haar wax

Haar wax wordt door mannen veel gebruikt. Het heeft een redelijk hoge hold dus je kunt er veel kapsels mee stylen. Er zijn veel verschillende soorten waxen. Sommigen zijn mat en anderen hebben weer een glanzend effect. Je kunt per type wax dus zelf de finish bepalen. Wax is redelijk droog en hard dus geschikt voor vele soorten kapsels.

Haar clay

Heb je moeite om je dikke, onhandelbare haar onder controle te krijgen? Gebruik dan haarklei. Het is stroever en droger dan een normale wax, het heeft een zeer hoge hold en een matte finish. Hiermee kun je je flinke haardos dus helemaal in stijl brengen. Let wel op dat het door de stroefheid lastig kan zijn om dit goedje door je haar te verwerken. Om niet alle haren uit je hoofd te trekken, kun je de haar clay dus op een handdoek doen en door je droge haar heen wrijven.

Haar crème

Crème is de natste categorie haarproducten voor mannen. Crèmes kunnen zowel een hoge als een lage hold hebben. Je kunt een out-of-bed look dus goed creëren met een crème, of het gebruiken voor krulhaar. Ook als een haar clay of een haarwax te droog of te krachtig is voor je dikke, onhandelbare haar, kan een crème uitkomst bieden om je haar te stylen, zonder dat het al te droog wordt.

Haar spray

Haar spray is alleen voor vrouwen, Toch? Welnee joh, er zijn maar genoeg mannen die een spray gebruiken voor het creëren van een frisse look. De meeste sprays zijn hulpmiddelen en sommigen zelfs pure stylingproducten. Meestel gebruik je een spray na het echte stylen van je haar. Je kunt dus je kapsel vastzetten en de hele dag zorgeloos met dezelfde frisse look over straat gaan.

Kom snel langs voor je frisse look

Mannen doen qua haarproducten niet onder voor de vrouwen, en dan hebben we nog niet eens alle producten genoemd. We besteden aan ons haar tegenwoordig net zoveel aandacht als vrouwen. Lukt het stylen maar niet of kun je wel een nieuwe, frisse look gebruiken? Kom dan snel langs bij ons in de Urbanshopper. Jay de kapper en Bertje de barbier laten hun toverkunsten erop los, zodat je haardos weer een stijlvolle verschijning wordt.

Maak een afspraak!

Tijd voor iets nieuws? Of voor het bijwerken van je huidige coupe?