Verschil tussen kapper en barbier

Laat je bij Next Best Barber een frisse nieuwe look knippen of scheren? Dan ben je naar de kapper geweest. Heeft je baard of snor een flinke opknapbeurt gekregen? Dan ben je bij de barbier geweest. Wat is het nu? Om aan alle verwarring een einde te maken leggen we je haarfijn (leuke woordgrap hè?) uit wat het verschil is tussen een kapper en een barbier.

Wat is een barbier?

Een barbier is een specialist in het knippen, scheren en verzorgen van baarden en snorren. De naam is afgeleid van Barba, het Latijnse woord voor baard. Echte mannen met wilde baardgroei lieten vroeger hun baard en snor bijhouden door de barbier omdat ze dat zelf niet konden. Dit werd met een zeer scherp scheermes gedaan. Vroeger keken ze niet zo nauw naar de hygiëne, nu mag dit alleen nog met scheertoestellen worden gedaan en met mesjes die na één scheerbeurt worden weggegooid.

Wat is een kapper?

Een kapper knipt en verzorgt haar. Voor je baardgroei ging je naar de barbier, voor je haar ging je naar de kapper. Door de opkomst van scheermesjes, scheertoestellen en het elektrische scheerapparaat was de echte noodzaak om naar de barbier te gaan niet heel groot meer. Mannen konden voortaan zichzelf thuis scheren en gingen vaak alleen nog naar de kapper voor een frisse look.

Next Best Barber: kapper én barbier

Het barbiersvak is door de technologie een beetje verloren gegaan maar de laatste jaren is het weer razend populair geworden. De kapsels zijn ook eigentijds, uniek en exclusief geworden. Het barbiersvak wordt dus weer steeds belangrijker en bestaat tegenwoordig uit zowel knippen en scheren. Bij Next Best Barber word je dan ook door een frisse nieuwe look voorzien door Jay de kapper en Bertje de barbier. Zij werken samen om jouw kapsel en baard op elkaar aan te passen, zodat je de friste eigentijdse look hebt. Ga je naar Next Best Barber, dan word je geschoren en geknipt met de precisie en ambacht van vroeger.  Wel zo handig, toch?

Kom langs voor jouw exclusieve kapsel

De magie van Jay de kapper en Bertje de barbier sluit naadloos op elkaar aan. Dit topteam zorgt ervoor dat jij naar buiten loopt met een hip en fris kapsel. Maak dan een afspraak bij onze toppers en binnen de kortste keren heb jij een prachtige nieuwe coupe. We zien jou snel bij ons in de kapperszaak!

Maak een afspraak!

Tijd voor iets nieuws? Of voor het bijwerken van je huidige coupe?