Kroeshaar styling tips

Heb je kroeshaar? Ben je ook altijd aan het stoeien met krullen die in alle richtingen schieten, klitten en droog haar? Dan kost het je waarschijnlijk veel moeite om je haar gemakkelijk in model te brengen. Om je een handje op weg te helpen geven we je een paar styling tips, zodat je stijlvol de straat op kunt met een look waar alle vrouwen aan willen zitten.

1. Goede shampoo

De beste coupe begint bij een goede shampoo. Kies een shampoo die het haar goed reinigt, zorgt voor veerkracht en voor glans. Er zijn genoeg shampoos bij de drogisterij te verkrijgen die hiervoor zorgen. Het voorkomt dat het haar gaat pluizen en dat is wat we willen! Let er alleen op dat je niet te vaak wast, anders gaat het sebum uit je haar. Het wat? Sebum is een talg die een beschermende werking biedt tegen uitdroging. Maximaal twee keer per week de haren wassen dus!

2. Zorgvuldig kammen

In kroeshaar ontstaan al snel klitten en knopen. Daarom moet je regelmatig je krullenbos kammen. Het beste kun je de haren ontwarren met je vingers. Gebruik je liever een kam, pak dan een afrokam met grote, ver uit elkaar staande tanden en zorg ervoor dat het haar door en door nat is. Zo kun je de haren kammen zonder alle krullen uit het hoofd te trekken. Kroesharen zijn namelijk nogal kwetsbaar.

3. Houd het haar vochtig

Kroeshaar is van nature al droog en met de warmte van een föhn wordt het alleen maar droger. Een föhn is niet aan kroeshaar besteed, dus laat het haar aan de lucht drogen. Om het haar vervolgens vochtig te houden en pluis te voorkomen kun je een haarolie of een conditioner gebruiken. De bescherming die de conditioner om je haar heen legt, zorgt ervoor dat het vochtig blijft.

4. Zorg voor een styling routine

Helaas heeft kroeshaar nét wat meer verzorging nodig dan ‘normaal’ haar. Lang haar vergt ook nog eens meer tijd dan kort haar. Door voor jezelf de dagelijkse routine ‘Wash and go’ aan te nemen, kun je vrij eenvoudig en snel dé perfecte look creëren. Bij korter haar kun je in de ochtend je haar wassen, zo veel mogelijk afdrogen en er vervolgens wat olijfolie en/of conditioner in smeren. Daarna kun je de haren ontwarren met je vingers, laten opdrogen en klaar!

5. Slaap op een gladde kussensloop

Katoen neemt vocht op. Als je op een satijnen of zijden kussensloop slaap, zorg je ervoor dat je tijdens het slapen meer vocht in je haar vasthoudt en dat er minder klitten in je haar ontstaan. Zo heb je de volgende ochtend minder moeite met droog haar en krullen die in alle richtingen schieten.

6. Let op de haarpunten!

De haarpunten zorgen snel voor pluizen en klitten, met als gevolg dat je weer vaker moet kammen. Laat de haarpunten dus regelmatig knippen, ook als je juist je haar langer wilt laten groeien! Hoe langer je met het knippen van de puntjes wacht, des te meer haar je uiteindelijk zult moeten knippen.

Haal het maximale uit je kroeshaar

Lastig hè, dat kroeshaar? Toch is er met bovenstaande tips en een goede dagelijkse routine heel wat moois van je haar te maken. Jay de kapper en Bertje de barbier knippen heel veel mannen met kroeshaar. Wil je dus wat styling tips of een nieuwe look uitproberen? Laat je dan verrassen door de magische kunsten van Jay en Bertje. Kom gewoon langs in de Urbanshopper, of maak online een afspraak. Tot snel!

Maak een afspraak!

Tijd voor iets nieuws? Of voor het bijwerken van je huidige coupe?