3 tips voor startende barbers

Ooit begon Jay de Kapper in een schuurtje met het knippen en stylen van de vetste kapsels. Nu jaren verder is hij heel wat ervaringen rijker en geeft hij zelf talenten de kans om zich te ontwikkelen. Wil jij ook een echte barbier worden en kom je net uit de kappersschool gestapt? Dan hebben wij wat tips voor je om jouw carrière in deze te gekke branche een boost te geven.

Become a sponge

Als beginnend barbier moet je je gedragen als een spons. Alles wat je hoort en ziet moet je absorberen. Ga naar je favoriete barbershop en kijk hoe ze praten met klanten, hoe ze hun business opbouwen. Je moet hierbij niet alleen horen wat ze zeggen, maar echt luisteren en leren van hun methodes. Pak alles mee wat je kan en sla het in je op.

Be aware of your influences

Iedere beginnende kapper heeft een mentor, een wijze knipgoeroe die je veel kan bijbrengen. Voordat je iemand dropt tot jouw mentor moet je wel weten dat je deze persoon écht kent. Je moet hem kunnen vertrouwen. Maar ze moeten ook echte ervaring hebben en een goede basis hebben waar jij van kan leren. Dus check de achtergrond van jouw beoogde mentor, let goed op en stel vragen. Wat zij opbouwen moet duidelijk zichtbaar zijn.

Be open to learn

Wil jij echt goed worden in het vak van barbier? Dan moet je alles willen leren. Maar let wel goed op wat er daadwerkelijk gebeurt. Naast goede dingen kun je ook de slechte gewoontes van een barbier overnemen. Omdat iemand ergens mee weg komt wil dat nog niet zeggen dat jij dat ook kan. Besef dus goed wat je over wilt nemen en wat niet.

Denk na over wat jij wil

Tijdens je eerste jaren krijg je veel mee en leer je veel, zeker als je de juiste mentor vindt. Maar denk altijd na over waar jij heen wilt als haarkunstenaar. Bij alles wat je ziet moet je jezelf afvragen of jij dat ook wil doen, of het de juiste manier is om om te gaan met je klanten en of jij zo jouw zaak wilt gaan runnen. En of deze manier van werken jou veel gaat opleveren. Als je dat doet ga je groeien als barber en staat er iets moois voor je te gebeuren.

Kom eens kijken naar Jay de Kapper en Bertje de Babier

Next Best Barber heeft twee fantastische talenten die altijd voor jou klaar staan. Wil jij verder in het kappersvak? Praat dan eens met Jay de Kapper of Bertje de Barbier. Met alle kennis en ervaring kunnen zij je altijd op weg helpen. In de tussentijd kunnen ze je mooi voorzien van een nieuwe coupe en een versgetrimde baard. Kom eens langs in de Urban Shopper of maak een afspraak om zeker te zijn van een plekje!

Maak een afspraak!

Tijd voor iets nieuws? Of voor het bijwerken van je huidige coupe?